Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

            24. 2. 2020

                 Dňa 12. februára 2020 sa na ZŠ Bajkalská v Prešove  konalo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali žiačky postupujúce z okresného kola, v ktorom sa umiestnili na 1. miestach vo svojich kategóriách -  Petra Homoľová zo 7. A ( kategória 1A ) a  Petra Lívia Senajová z 9. A ( kategória 1B ).  Žiačka Lorelle Ndreca zo 7. B ( kategória 1C ) postúpila na krajské kolo zo školského kola. Súťaž pozostávala z dvoch častí - písomnej  (gramatika, slovná zásoba, čítanie a počúvanie s porozumením) a ústnej (voľný rozhovor, práca s obrázkom). V celkovom hodnotení sa v  konkurencii súťažiacich z celého Prešovského kraja Petra Homoľová umiestnila na 5. mieste, Petra Lívia Senajová na 8. mieste a Lorelle Ndreca na 6. mieste. Všetky tri súťažiace boli úspešnými riešiteľkami olympiády. Za výbornú reprezentáciu našej školy im patrí poďakovanie a zároveň im želáme veľa ďalších úspechov spojených so zdolávaním anglického jazyka.

          • Fašiangová zábava žiakov II.B a starkých v Novom domove

            24. 2. 2020

                  Fašiangové zvyky majú v regiónoch Slovenska  rôzny charakter. Od dávnej minulosti sa spájajú s karnevalmi, ľudovými zábavami či sprievodmi. Karneval sme už absolvovali. Na rad prišla ľudová zábava. Dodržali sme svoje slovo z decembra 2019 a prišli opäť. Starkých sme potešili ľudovými pesničkami, hovoreným slovom, spevom, ale aj tancom.  Záverečnou bodkou fašiangov je symbolické pochovávanie basy, čiže žartovné rozlúčenie sa s hudobným nástrojom. Basu sme síce nemali, ale hra našich šikovných druhákov na husle, gitaru a harmoniku bola veľkým spestrením zábavy.  Lúčilo sa nám s nimi ťažko. Záverečnú bodku milého stretnutia urobila spoločná spontánna zábava starkých, opatrovateliek a žiakov. Za doprovodu už dvoch harmoník sa spievalo a tancovalo oveľa lepšie.

            Za milé prijatie a krásne strávený čas ďakujeme starkým a celému personálu Nového domova.  Už teraz rozmýšľame, čím spestriť budúcu návštevu, čo si pripraviť.

          • Karneval 2. stupeň

            17. 2. 2020

                  13.februára 2020  v popoludňajších hodinách sa žiaci ZŠ Konštantínova zmenili na nepoznanie. Školou sa ozýval hlasný smiech žiakov. Konal sa totiž očakávaný karneval. Všetci sa pred 16-tou hodinou zišli v školskej jedálni v nádherných a veselých kostýmoch. Privítali ich moderátori karnevalu a zároveň odštartovala prezentácia masiek. Žiaci V.A sa predviedli ako maliari, z podmorského sveta prišli na súš ako potápači žiaci V.B. Do starých čias sa vrátili hipisáci zo VI.A, masku Harry Potter si vybrali žiaci VI.B. VII.A nám ukázala, že v ich srdci má miesto aj punk a dorazili ako punkáči. Súčasnosť prezentovala VII.B svojimi aplikáciami. VIII.A priniesla so svojou omšou trochu duchovna a gospelu a až z Karibiku sa k nám doplavili piráti v podaní žiakov VIII.B. IX.A poňala karnevalovú zábavu športovo v maske Slovenskí športovci. Prehliadku masiek zavŕšila IX.B svojou evolúciou módy od praveku nielen po súčasnosť, ale predstavili nám aj vízie budúcnosti. Po vyhodnotení a slovách pána riaditeľa nasledovala super diskotéka so super DJ-om. Ako každý rok, aj tento karneval bol znova niečím výnimočným, pre nás deviatakov posledným, a možno aj preto sme si to poriadne užívali a skvelo sa zabávali.

            Vyhodnotenie masiek:

            3.miesto: Maliari, V.B

                            Omša, VIII.A

                            Piráti, VIII.B

                            Slovenskí športovci, IX.A

            2.miesto: Harry Potter, VI.B

                            Punkáči, VII.A

                            Aplikácie, VII.B

            1.miesto: Potápači, V.A

                            Hipisáci, VI.A

                            Evolúcia módy, IX.B

             

                                                                                                                                 Žiaci IX.A, IX.B  

          • Karneval 1. stupeň

            17. 2. 2020

                 Štvrtkové dopoludnie 13.02.2020 sa priestory školy zmenili na nepoznanie. Žiakov nahradili slávni hudobníci, čarodejnice, víly, škriatkovia, bojovníci, futbalisti, indiáni,  rôzne milé a krásne zvieratká, rozprávkové bytosti rôzneho druhu,  ale aj pohybujúce sa popcorny, navigácie, hodiny, ktoré „dostali nohy, ruky a ústa“  a ďalšie fantáziou vytvorené karnevalové masky sa postarali v tento deň o výbornú zábavu.
            Fašiangy sú tradične časom plesov, hodovania a karnevalov.  Všetci, ktorí mali možnosť  otvoriť dvierka svojej fantázie a obliecť sa neobyčajne fašiangovo využili svoju príležitosť predviesť sa. Hlavným predmetom vyučovania bol tanec, smiech a zabáva. Kamarátske vzťahy si žiaci ešte viac utužili aj spoločným triednym občerstvením. Trochu napätia nám prinieslo oceňovanie masiek. Najkrajšie karnevalové masky z každej triedy boli ocenené krásnymi knihami a cenou útechy. Rozdali sme 24 kníh. Každá z tried získala po tri knihy. A zazvonil zvonec, nášmu karnevalu bol koniec. Spoločné fotografie a milé spomienky nám budú tento krásny deň pripomínať ešte dlho.

          • Lyžiarsky výcvik na ZŠ Konštantínova

            13. 2. 2020

                 Dňa 3. februára 2020 sme sa my,  žiaci 7. ročníka,  vybrali na „ lyžiarak “ do Drienice. Opustili sme tak školské lavice na krásnych päť dní. Čakala tam na nás nádherne upravená zjazdovka pokrytá bielou prikrývkou. Žiaci boli rozdelení do 3. skupín. Tí, ktorí stáli prvýkrát na lyžiach, sa lyžovať naučili, tí menej zdatní sa zlepšili a tí pokročilí si svoje lyžiarske schopnosti vylepšili. Každá skupina mala svojho učiteľa. Nový deň sa začínal rannou rozcvičkou. V penzióne sme mali chutné raňajky, obedy, olovranty a večere. Na svahu sme sa vždy vyšantili, no aj niečo naučili. Nezľakli sme sa ani nepriaznivého počasia, preto sme išli na krytú plaváreň hneď oproti penziónu. Domov sme sa vrátili unavení, ale plní krásnych zážitkov. Týmto by sme sa chceli poďakovať všetkým učiteľom, ktorí s nami tento lyžiarak strávili  – A. Senajovej, S. Motykovi, R. Jankaničovi, P. Štofirovi.

                                                                                          Žiaci 7. ročníka ZŠ Konštantínova, Stropkov

             

          • Valentínsky predaj šperkov

            13. 2. 2020

                Blíži sa sviatok zaľúbených - Valentín. Na našej škole sme už po druhýkrát zorganizovali  valentínsky predaj šperkov. V utorok 11. februára si žiaci v priestoroch našej školy mohli zakúpiť rôzne druhy šperkov od náušníc, náhrdelníkov, náramkov, prsteňov až po rôzne ozdoby do vlasov. Oproti minulému roku sme burzu obohatili o nový tovar v podobe kabeliek a šatiek. Všetky tieto veci sa predávali za symbolickú cenu. Žiaci si tak mohli zaobstarať darček pre svoje mamky, babky, sestry či frajerky. Predajom sa nám podarilo vyzbierať krásnu sumu 230,50 €,  ktorá poputuje na dobrú vec. Ďakujeme pani učiteľkám Silvii Džupinovej a Angele Antošovej,  že túto skvelú burzu zorganizovali a vám prajeme krásne prežitý valentínsky deň! 

            Pšárová Katarína 9.B, ZŠ Konštantínova Stropkov

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje