Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • OZNAM

            30. 3. 2022

            Riaditeľ ZŠ Konštantínova 1751/64 v Stropkove v zmysle § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje riaditeľské voľno žiakom na deň 01. 04. 2022 (piatok) z organizačných dôvodov.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 04. 04. 2022.

            Všetci stravníci sú v daný deň hromadne odhlásení z obeda.

                                                                                                                             Mgr. Jaromír Zachar - riaditeľ školy

          • Noc s Andersenom 2022

            30. 3. 2022

            Pozvánka

            Tohtoročný už 22. ročník Rozprávkovej noci s Andersenom, sa uskutoční v piatok 1. apríl 2022, a nie je to apríl!

            Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie Detského knižničného klubu SKIP Česká republika, kde deti bez ohľadu na národnosť, vieru či hendikep trávia noc v knižniciach, školách a iných spriatelených Knižnice, školy, kluby či detské domovy v Česku, Európe, ale aj v zámorí otvárajú svoje brány raz do roka, aby deti s vankúšmi a spáčmi mohli v noci počúvať čítanie rozprávok, na ktorých v dnešnej uponáhľanej dobe nie je veľa času doma. Podujatie je spojené s výročím narodenia dánskej rozprávky H. Ch. Andersena a Medzinárodný deň detskej knihy.

            Prihlásiť sa môže žiak 1.až 4. ročníka vypísaním prihlášky u triedneho učiteľa. Tešíme sa na teba!

             

          • Vesmír očami detí - VYHODNOTENIE

            31. 3. 2022

            Podduklianske osvetové stredisko vyhlásilo celoslovenskú výtvarnú súťaž „Vesmír očami detí“ do ktorej sa zapojila aj naša škola. Žiaci v jednotlivých kategóriách posielali svoje výtvarné práce spracované ľubovoľnou technikou. Dňa 30.3.2022 v Mestskej knižnici v Stropkove sa konalo vyhodnotenie tejto súťaže, medzi ktorými boli aj naši žiaci. V tretej kategórii získal ocenenie žiak Ľuboš Rebej za prácu „Môj vesmír“ a žiačka Natália Bedroňová za prácu „Vesmír“. Výstava výtvarných prác je inštalovaná v Mestskej knižnici v Stropkove pre okres Stropkov. Víťazom gratulujeme!

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

            30. 3. 2022

            Víťazi školského kola súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy reprezentovali našu školu na okresnom kole, ktoré sa konalo 30.03.2022 v Kaštieli v Stropkove. O ich úspešnosti svedčí výborné umiestnenie.

            V I. kategórii – próze sa Simona Borščová z III.B umiestnila na 2. mieste. V II. kategórii – poézii získala Karin Haraščáková z V.B 3. miesto a rovnako 3. miesto v próze patrí jej spolužiačke Sophii Sekelskej. V III. kategórii bola najúspešnejšia Bibiána Medvecová z IX.A, ktorá v próze získala nádherné 1. miesto a postupuje na krajské kolo do Prešova.
            Všetkým srdečne blahoželáme a veríme, že láska k literatúre a umeleckému slovu bude v nich naďalej rásť!

          • Ponožková výzva – ŽREBOVANIE!

            25. 3. 2022

            Žiaci našej školy sa dňa 21.3.2022 zapojili do Ponožkovej výzvy, prostredníctvom ktorej šírili povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Predajom ponožiek tak prispeli  OZ Downov syndróm sumou 65€. Do súťaže s odfotenými ponožkami sa zapojilo 93 žiakov našej školy. Z týchto sme vyžrebovali 10 šťastlivcov veselých ponožiek. Pozri  foto, ponožky doručíme, gratulujeme!

          • ŠKD - Vynášanie Moreny

            25. 3. 2022

            Vo štvrtok 24.marca 2022 sa deti z ŠKD rozlúčili so zimou jedným z najstarších zvykov-vynášaním Moreny. Od školy až po most pri Bokši sa deti striedali pri nosení Moreny-slamenej "baby" oblečenej v ženských šatách, ktorá symbolizuje zimu. Na moste ju zapálili a hodili do rieky, čím sa skončila jej vláda. Morena odplávala a my dúfame, že sa už zima nevráti a môžeme sa tešiť z prichádzajúcich jarných dní.

          • Vyhodnotenie súťaže Včelár očami detí

            24. 3. 2022

            V priestoroch MsKs sa uskutočnilo vyhodnotenia výtvarnej súťaže „Včelár a včelári očami detí“ zo dňa 24. 11. 2021. V roku 2021 sa do výtvarnej súťaže „Včelár a včelári očami detí“ zapojilo 146 detí materských škôl a 146 žiakov základných škôl mesta a okresu Stropkov. V jednotlivých kategóriách udelila porota následovné ocenenia aj žiakom našej školy:

            III.kategória získala 3. miesto Natália Bedroňová ZŠ Konštantínova, Stropkov

            V priestorových  prácach za 2.miesto získala cenu Magdaléna Čaklošová ZŠ Konštantínova, Stropkov a 3. miesto Karolína Moravcová ZŠ Konštantínova, Stropkov

            Cena predsedu ZO SZV získali žiačky Natálie Kulendiková, Emma Mária Baluďanská ZŠ Konštantínova, Stropkov

            Cena predsedu revíznej komisie ZOSZV získala Bianca Lehocká ZŠ Konštantínova, Stropkov

            Srdečne gratulujeme!

             

             

             

          • Potravinová pyramída v malíčku

            23. 3. 2022

            Hovoríme o jedle na hodine prírodovedy. Skvelý spôsob, ako naučiť deti dôležitosti správnej výživy. Naši tretiaci vyskladaním potravinovej pyramídy si hravou formou predstavujú zdravé a vyvážené zastúpenie jednotlivých jedál na našom jedálnom lístku. Vedia už, že potrava je zdrojom energie!

          • SVETOVÝ DEŇ VODY 2022

            21. 3. 2022

            Svetový deň vody si pripomenuli rôznymi aktivitami všetky ročníky našej školy. Prváci pozerali rozprávku o vodnej kvapke, druháci skladali zo slabík slová, zo slov vety o vode a kreslili, piataci vytvárali plagát o vode v anglickom jazyku a rôzne iné aktivity.

          • Fyzikálna olympiáda - okresné kolo

            22. 3. 2022

            Dňa 16. marca 2022 sa konalo okresné kolo Fyzikálnej olympiády v kategóriách E – 9. ročník a F – 8. ročník za okres Stropkov. Našim žiakom sa opäť darilo.

            Kategória E:

            1.miesto- Andrej Baluďanský - ZŠ Konštantínova

            Kategória F:

            2.miesto – Richard Petruška – ZŠ Konštantínova

            3.miesto – Gregor Hybel – ZŠ Konštantínova

            Víťazom okresného kola olympiády srdečne blahoželáme.

             

          • JAZYKY V ČASE

            21. 3. 2022

            Pozvánka na výstavu

            V dňoch od 21. marca do 31. marca 2022 bude v multimediálnej učebni na 4.poschodí prebiehať výstava pod názvom Jazyky v čase. Pocestujeme spolu do minulosti výučby jazykov a zoznámime sa s učebnicami a učebnými pomôckami, ktoré používali možno ešte naši starí rodičia. Ste všetci vítaní!

          • Lyžiarsky výcvik Drienica VIII.A - VIII.B VYHODNOTENIE

            21. 3. 2022

                        Počas piatich dní od 7. do 11. marca 2022 prebiehal lyžiarsky výcvik v Drienici, ktorého sa zúčastnili ôsmaci našej školy. Prvý deň bol náročný hlavne pre nelyžiarov, ktorí si zvykali na lyžiarsku výstroj a postupne sa učili základom lyžovania. Po zvládnutí prvých oblúkov si vyskúšali jazdu na najmenšom vleku. V ďalších dňoch  si žiaci zdokonaľovali svoju lyžiarsku techniku a ich úsilie bolo odmenené super lyžovačkou. V piatok sa konali preteky, ktorých sa zúčastnili všetci žiaci. Vyskúšali si slalom s dobrým pocitom, že úspešne zdolali trať a došli do cieľa.

                        V závere lyžiarskeho výcviku vládlo krásne slnečné počasie. Výborne upravená zjazdovka a dobrá nálada našich lyžiarov dala tú správnu bodku za celým pobytom.

            Výsledky lyžiarskych pretekov:

            1. kategória dievčat:
            1. Kmiťová Alexandra
            2. Jakubčová Timea
            3. Vašková Sofia
            1. kategória chlapcov:
            1. Zápotocký Oliver
            2. Lehocký Florián
            3. Škublík Tomáš                                 Gratulujeme!
          • Ponožková výzva - zapoj sa aj ty!

            15. 3. 2022

            21.marec - Svetový deň Downovho syndrómu

            Každý rok v marci prebieha Ponožková výzva, prostredníctvom ktorej pomáhame šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Zapoj sa do Ponožkovej výzvy a pomôžeš šíriť informovanosť, odstraňovať bariéry a predsudky, ktoré medzi nami pretrvávajú. Byť odlišný je normálne!

            - obuj si ponožky rôznych farieb alebo veľkostí

            - odfoť si svoje odlišné ponožky v škole

            - foto pridaj do komentára pod článok na školskom facebooku

            - zaradíš sa do súťaže o ponožky pre 10 výhercov žrebovaním

            - ponožky si môžete kúpiť na chodbe pri prvákoch od štvrtka 17.03.2022

            - ponožky si obuj dňa 21.03.2022 a zapoj sa do súťaže!

            Kúp si veselé ponožky – urobíš tak radosť sebe, a zároveň podporíš ľudí s Downovým syndrómom. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti. Daj svetu vedieť, čo pre teba znamená inklúzia.

          • Deň ľudovej rozprávky v treťom a štvrtom ročníku

            17. 3. 2022

            Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského (16. marca 1828), známeho zberateľa slovenských rozprávok, prekladateľa romantických básnikov a klasikov svetovej literatúry, folkloristu je práve 16. marec neoficiálnym sviatkom rozprávky. Tento sviatok si pripomenuli žiaci IV.B v mestskej knižnici. Návštevu spestrila a obohatila beseda o živote a tvorbe Dobšinského, ale aj množstvo informácií o rozprávke, rozprávkaroch, vytvorenie posteru. Čítanie je u nás v IV.B a III.A v ,,móde“ a mnohí využili túto príležitosť aj na výmenu kníh. Ďakujeme.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje