Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Vyhrajte IT techniku pre svoju školu

            4. 5. 2022

            Milí žiaci, rodičia, učitelia i priatelia našej školy! Venujte svoj hlas NAŠEJ ŠKOLE“ v novej súťaži, ktorú pre školy na Slovensku pripravila spoločnosť LIDL.

            Súťaž o výpočtovú techniku pre školy v rámci projektu „Slovenskô ako maľované“

            prebieha v čase od 02.05.2022 (00:00:00) – 30.06.2022 (23:59:59)

             na území Slovenskej republiky.

            Aby boli podmienky čo najviac fér, všetky zúčastnené školy sú zoradené do 8 kategórií podľa

            veľkosti. Súťažia tak medzi sebou školy s približne s rovnakým počtom žiakov. 

             1. Hlasy pre školu môžu získať  Naši priaznivci za nákup potravín v Lidli. Za každých 20 € nákupu získa zákazník zadarmo balíček s nálepkami „Slovenskô ako maľované“ a s hlasovacou kartičkou. Balíčky sa môžu aj kúpiť za 0,49 €. 

            2. Po navštívení stránky malovaneslovensko.sk si hlasujúci vyberie našu školu a naskenovaním QR kódu alebo jednoduchým prepísaním číselného kódu nám pošle svoj hlas. 

            3. Hlasovacie kartičky s kódmi môžu žiaci priniesť aj do školy, my za nich zahlasujeme. 🙂

            Podrobné pravidlá súťaže nájdete: 👉 https://lidl.relations.sk/statut.pdf

            ĎAKUJEME  A TEŠÍME SA NA SPOLUPRÁCU 🙂

             

             

          • Školský výlet žiakov V.A a V.B triedy

            31. 5. 2022

            26.mája 2022 sa žiaci z V.A a V.B triedy plní očakávania vydali za zážitkami a dobrodružstvom. Spolu s triednou pani učiteľkou Mgr. Silviou Džupinovou a Mgr. Martou Štofirovou obdivovali krásy nášho Slovenska.
            V prvý deň dvojdňového zájazdu navštívili Múzeum Liptovskej dediny v Pribyline, Demänovskú jaskyňu slobody v Nízkych Tatrách i fascinujúci svet optických klamov, ktoré ponúkla Ilusia v Liptovskom Mikuláši. Večer sa ubytovali v penzióne Šafrán v Ždiari, v malebnej dedinke pod Belianskymi Tatrami. Tam ich čakala výborná kuchyňa, vkusné a útulné izby. Samozrejme, nezabudli ani na večerný zápas našich hokejistov s Fínskom. Po výdatných raňajkách formou bufetových stolov sa presunuli autobusom do srdca Bachledovej doliny, ktorým je Chodník korunami stromov. Práve k nemu sa vyviezli 10-miestnou kabínovou lanovkou Gondolou Bachledka a užili si tak poriadny adrenalín. Tí odvážnejší neodolali ani sieti, ktorá je umiestnená na vrchole vyhliadkovej veže, odkiaľ sa im naskytol prekrásny výhľad na prírodu Spišskej Magury. Oveľa fyzicky náročnejšou trasou bol pre niektorých chodník vedúci k Belianskej jaskyni, ktorá je najväčšia a jediná sprístupnená vysokohorská jaskyňa v Tatranskom národnom parku. Odmenou im však bolo to, čo videli v jaskyni, keď počítali jej jazierka, vodopády i schody. Exkurziu ukončili spoločne zaspievanou hymnou v Hudobnej sieni.
            Nielen únavu pomohol prekonať spoločný obed v McDonald´s  Poprad a nakupovanie v OC Max v Prešove. Veríme, že sa žiakom výlet páčil a budú naň radi spomínať. A za to, že bol aj bezproblémový sa chceme poďakovať pani doktorke MUDr. Adele Moravcovej, ktorá to s nami vydržala a bola našou veľkou oporou, hlavne Šimonovi, Richardovi a Filipovi. Tiež sa chceme poďakovať pánu šoférovi  M. Kmiťovi, ktorý dohliadal na  našu bezpečnosť počas jazdy. Už teraz niečo plánujeme a tešíme sa, že si to zopakujeme o rok.

          • Súťaž z anglického jazyka „Spelling Competition“

            30. 5. 2022

            Naši piataci a šiestaci 25. mája predviedli svoje jazykové vedomosti a zručnosti v súťaži „Spelling Competition“. Každý súťažiaci mal za úlohu dopĺňať chýbajúce hlásky v slovách, nájsť chyby v slovách a napísať ich správne, usporiadať písmenká tak, aby vytvorili slovo, zapísať správne počuté slová a zistiť, ktoré písmená majú spoločné a napokon bezchybne zaznamenať hláskované slová. Traja najlepší súťažiaci v každej kategórii boli odmenení darčekovými poukazmi. Ďakujeme všetkým účastníkom súťaže za predvedený výkon a blahoželáme víťazom.

            Výsledky:

            Kategória A - 5. ročník:  1. miesto -Lara Kočišová

                                                    2. miesto - Samuel Reiter

                                                    3. miesto - Olívia Šotíková

             

            Kategória B - 6. ročník: 1. miesto - Hana Hybelová

                                                   2. miesto - Timea Perátová

                                                   3. miesto - Laura Petrušková

             

            Kategória C - žiaci, ktorí žili v krajine, v ktorej sa hovorí anglicky:

            1. miesto - Natalie Kulendiková

                                                  2. miesto - Tomas Sroczynski

             

            Porota: Mgr. Katarína Vargová, Mgr. Alexandra Zápotocká

             

          • KVÍZ O VČIELKACH - vyhodnotenie

            26. 5. 2022

              PROJEKT BeeFriendly , vyhodnotenie KVÍZU O VČIELKACH

            Do súťaže bol zaradený každý žiak školy, ktorý vyplnil priložený dotazník a správne zodpovedal minimálne 5 súťažných otázok. Zo žiakov, ktorí správne zodpovedali na súťažné otázky, pán Foťko vyžreboval 20 výhercov dňa 23.5.2022. Súťaž trvala od 18.05.2022 do 22.05.2022.

            1.Stupeň  - III.B – Jeleňák Šimon, II.A – Bobák Martin, II.A – Feciškaninová Lucia, I. B – Palušová Hana,       IV.A – Glinská Lea, II.B – Barburský Alex, I.A – Michrinová Tamarka, I.A – Torok Jožinko, I.A – Šotiková Ninka, II.A – Nhuyen Sofia

             2.Stupeň - VI.B – Emma Mária Baluďanská, IX.B – Hančák Peter, VI.B – Melikantová Veronika, V.A – Bujdošová Tanya, V.A – Šotíková Olívia, VIII.B – Bajcura Adrian, VII.B – Rebejová Veronika, VII.B – Rebej Ľuboš, V.B – Haraščáková Karin, VI.B – Didnianská Klaudia

            Výhry boli nasledovné:

            1. Kategória - stupeň – 1. až 10. cena: 1 ks minimedíka + 1 ks vak na vyfarbovanie s pastelkami
            2. Kategória – Stupeň - 1 až 10. cena: 1 ks minimedíka + 1 ks šiltovka

            Výhercovia  blahoželáme!

          • Beseda na tému RODINA A VZŤAHY V NEJ

            26. 5. 2022

            Dňa 25.5.2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili besedy s lektorkou Arcidiecézneho centra pre rodinu, Mgr. Martinou Lukáčovou, na tému Rodina a vzťahy v nej. Vzťahy sú dôležité nielen v rodine, ale aj mimo nej, medzi rovesníkmi, spolužiakmi, priateľmi. Naši tínedžeri sa zapojili svojimi otázkami aj názormi do diskusie a isto sa dozvedeli nové informácie.

            Ďakujeme pani Lukáčovej za čas a ochotu prísť medzi nás a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Beseda na tému ŠIKANOVANIE

            20. 5. 2022

            Ďalšie stretnutie na našej škole s kpt. Mgr. Katarínou Sukeľovou sa uskutočnilo 19.05. 2022 so žiakmi 5.A a 5.B, ale taktiež 7.A a 7.B.  V rámci besedy sa žiaci veľa dozvedeli o šikanovaní a jej trestnoprávnom dopade. Beseda žiakov zaujímala, kládli veľa otázok na ktoré dostali odpovede.

            Ďakujeme za zaujímavú besedu, ochotný prístup a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Naša BRONZOVÁ Liliana

            20. 5. 2022

            Na Majstrovstvách Slovenska v boxe predviedla výborný výkon aj naša žiačka Liliana Kuncová. Vo váhovej kategórii do 35 kg získala bronzovú medailu a ukážkovo reprezentovala nielen svoj športový klub ale aj našu školu. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

          • Náš žiak - MAJSTER SLOVENSKA

            18. 5. 2022

            Cez víkend 30.4.2022 a 1.5.2022  sa  uskutočnili  Majstrovstvá Slovenska v boxe,  za  účasti 2OO  boxerov z  celého  Slovenska  vo Vranove  nad Topľou. Náš žiak, už  trojnásobný majster  Slovenska Lukáš  Mihalovič zo VIII.B s  prehľadom  vyhral finálový  zápas vo váhe do 54kg. Tento víkend sa Lukáš zúčastní medzinárodného turnaja Olympijských nádeji v Devínskej Novej Vsi, kde bude zastupovať  Slovensku republiku vo váhe do 54kg. K víťazstvu srdečne blahoželáme a držíme palce na medzinárodnom turnaji!

          • CELOSLOVENSKÉ TESTOVANIE - 5. ročníka ZŠ

            17. 5. 2022

            V zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov ZŠ Konštantínova 1751/64, Stropkov informuje zákonných zástupcov žiakov 5. ročníka, že dňa 18. mája 2022 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka zo štátneho jazyka a matematiky. Po testovaní sa pre piatakov vyučovací deň končí. Odchádzajú na obed a potom domov.

                                                                                                                           Veľa šťastia, milí piataci!

          • OZNAM

            16. 5. 2022

            Riaditeľ ZŠ Konštantínova Stropkov v zmysle § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje voľno žiakom 6.- 9. ročníka na deň 18. 5. 2022 (streda) z organizačných dôvodov  „TESTOVANIE 5“. Riadne vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 19. 5. 2022. Školská jedáleň bude v prevádzke, v prípade nezáujmu o stravu sa zo stravy odhláste cez internet alebo telefonicky. Ďakujeme

          • Seminár ANJ pre učiteľov

            9. 5. 2022

            Spoločnosť MEGABOOKS SK organizuje na našej škole metodický seminár pre učiteľov anglického jazyka základných škôl a stredných škôl. Témou je Boost your students´ vocabulary – Zlepšime slovnú zásobu študentov. Seminár sa koná dňa 12. mája 2022 od 9:00 do 12: 00 hod. Prednášajúcim je Mgr. Roman Čančinov. Seminár je spojený s predajnou výstavkou kníh spoločnosti Megabooks SK s 25% - 40% zľavami na vybrané tituly.  Tešíme sa na Vás.

          • Okresné kolo vo florbale žiačok a žiakov

            10. 5. 2022

            V dňoch 9. - 10. mája 2022 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale dievčat a chlapcov. V turnaji dievčat sa zúčastnili štyri družstvá, hrali systémom každý s každým. Základná škola Konštantínova turnaj dievčat vyhrala a postupuje na krajské kolo v Prešove. V turnaji chlapcov hralo päť mužstiev, taktiež hrali systémom každý s každým a opätovne vyhrala Základná škola Konštantínova Stropkov. Žiaci ju budú taktiež reprezentovať na krajskom kole v Prešove. Obidvom družstvám prajeme čo najlepšie umiestnenie na kraji!

          • ENGLISHSTAR - medzinárodná súťaž 2022

            9. 5. 2022

            Všetci , čo majú radi angličtinu súťažili dňa 5. mája 2022 o SMARTFÓN a množstvo zaujímavých cien. Naši šikovní angličtinári tretieho až deviateho ročníka si overili svoje vedomosti v medzinárodnej súťaži ENGLISHSTAR. Spolu súťažilo 80 žiakov v siedmich kategóriách. Veríme, že ich výsledky budú čo najlepšie. Ďakujeme za veľký záujem a za reprezentáciu našej školy!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje