Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Víťazstvo v súťaži „Môj sen lízatko“

            31. 5. 2023

            31.05.2023

               Múzeum Lizaka v Jasle a Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku zorganizovali výtvarnú súťaž „Môj sen lízatko“ do ktorej sa zapojilo 33 žiakov našej školy z prvého aj druhého stupňa. Veľkú radosť nám priniesol telefonát pani Katarzyny Schabińskej z Muzea Lizaka. Oznámila nám, že v kategórii III žiakov vo veku od 11 do 15 rokov sa stala víťazkou súťaže naša žiačka Simona Pašeňová. Vyhrala hlavnú cenu: vstup zadarmo do Múzea lízatka v Jasle v kombinácii s výrobou vlastných lízatiek a večere v reštaruácii „Schabińka“ pre seba a všetkých svojich spolužiakov z VIII.B triedy. Gratulujeme našej nadanej žiačke.

               Všetci žiaci, ktorí sa zúčastnili na súťaži, boli odmenení. Získali diplomy za účasť v súťaži a zadarmo vstupenky do Múzea lízatka. Diplomom a vstupenkou do múzea boli odmenení aj ich „opatrovníci“, teda vyučujúce, ktoré ich pripravovali na súťaž: Mgr. Iveta Bujdošová, Mgr. Jana Smolková, Mgr. Luljeta Soóšová, Ing. Jana Antolová, Ing. Adriana Šlechtová a Mgr. Katarína Vargová.

               Ďakujeme našim šikovným deťom a ich obetavým učiteľkám.

          • Úspech na krajskom kole biologickej olympiády

            31. 5. 2023

            31.05.2023

               Dňa 16. mája 2023 reprezentoval našu školu na krajskom kole biologickej olympiády v  kategórii E v Prešove žiak VIII.B triedy Jakub Varga. Súťažil v odbornosti zoológia tohto roku zameranej na živočíchy žijúce v lese. Porota posúdila a pochválila Jakubovu zbierku, správu z pozorovania a mapovania živočíchov. Jakub preukázal svoje bohaté vedomosti v teste, pri poznávaní prírodnín a pred odbornou komisiou, ktorej odpovedal na otázky. V konkurencii 22 zoológov sa Jakub Varga umiestnil na výbornom 2. mieste a je odhodlaný naďalej študovať a skúmať prírodu, ktorá ho veľmi zaujíma.

            Srdečne blahoželáme!

        • Okresné kolo v atletike žiakov a žiačok ZŠ
          • Okresné kolo v atletike žiakov a žiačok ZŠ

            25. 5. 2023

            25.05.2023

               Základná škola Konštantínova bola organizátorom okresného kola v atletike, ktoré sa uskutočnilo 23.05.2023 na atletickom ovale ZŠ Konštantínova. V predpísaných disciplínach súťažili žiaci z týchto škôl: ZŠ Konštantínova, ZŠ Mlynská, ZŠ Hrnčiarska, CZŠ a ZŠ s MŠ Havaj.

            Naši žiaci sa umiestnili nasledovne:

             

            Beh na 60 m:

            4. miesto Martin Výlet, 7. miesto Oliver Zápotocký

            4. miesto Nina Baluďanská, 6. miesto Katarína Blanárová, 7. miesto Zoja Bobáková

             

            Beh na 800 m:

            1. miesto Serafím Bobák

            1. miesto Zoja Bobáková, 3. miesto Katarína Blanárová

             

            Skok do výšky:

            1. miesto Gregor Hybel, 2. miesto Norbert Vendeľ

            4. miesto Júlia Dobranská

             

            Skok do diaľky:

            4. miesto Gregor Hybel, 6. miesto Norbert Vendeľ

            4. miesto Júlia Dobranská, 5. miesto Nina Baluďanská

             

            Hod kriketovou loptičkou:

            6. miesto Serafím Bobák, 7. miesto Noel Piskorík

            3. miesto Timea Jakubčová, 6. miesto Anisa Khwaja

             

            Vrh guľou:

            2. miesto Noel Piskorík

            2. miesto Timea Jakubčová, 4. miesto Anisa Khwaja

             

            Štafeta 4 x 60 m

            Chlapci 4. miesto

            Dievčatá 3. miesto

             

            Celkové umiestnenie družstiev:

            Chlapci ZŠ Konštantínova – 3. miesto

            Dievčatá ZŠ Konštantínova - 2. miesto

             

               Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy v predpísaných atletických disciplínach, úspešným a oceneným srdečne blahoželáme.

        • Svetový týždeň mozgu
          • Svetový týždeň mozgu

            24. 5. 2023

             24.05.2023  

               Ide o celosvetové podujatie, do ktorého sa zapája aj Slovensko. Uskutočňuje sa prostredníctvom rôznych podujatí na tému mozog a jeho činnosti, výkonnosť, ale aj zlyhávanie. Cieľom tejto iniciatívy je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog, jeho činnosť, možné ochorenia a poukázať na dôležitosť cvičení na podporu činnosti mozgu. Druháci si minulý týždeň pozvali k sebe na prednášku pani Janu Ufnárovú z RÚVZ Svidník, ktorá im porozprávala o dôležitosti tohto orgánu a ukázala im na rôznych aktivitách, ako si máme precvičovať jeho činnosť a udržiavať ho v skvelej forme. Aj touto formou sa jej chceme veľmi pekne poďakovať za čas, ktorý venovala našim druhákom zo ZŠ Konštantínova Stropkov.

          • Divadelné predstavenie

            23. 5. 2023

            23.05.2023

            Vo štvrtok 18. 5. 2023 naši siedmaci, ôsmaci a deviataci prijali pozvanie stropkovského divadelného ochotníckeho súboru Ondavan na komédiu Karolova teta. Na chvíľu sa preniesli do anglického Oxfordu - konkrétne do záhrad jeho univerzity, kde prežili príbeh dvoch mladých študentov, ktorí sa za pomoci dôvtipného komorníka a priateľa - herca rozhodli záležitosti lásky riešiť svojským, ale zato humorným spôsobom. Komédia plná omylov a nedorozumení ich zaujala aj pobavila a úsilie, ktoré do nej ochotníci vložili, ocenili potleskom.

        • Deň rodiny
          • Deň rodiny

            16. 5. 2023

            Rodina je môj domov.
            Je miesto, kde tráviš čas s ľuďmi, ktorých miluješ a máš rád. Tento deň sme si v ŠKD spestrili láskavým slovom, rozhovorom, počúvaním, kreslením, hrami a úsmevom.

             

          • Aj naša škola mala zastúpenie

            16. 5. 2023

            16.05.2023

               V nedeľu sa v MsKS uskutočnil slávnostný kultúrny program ku Dňu matiek. Našu školu reprezentovali pod vedením PaedDr. Angely Kačurovej štyria žiaci. Charlottka MaterňákováSamko Hubert1.B recitovali báseň Mamke. Dominik KaščákRichad Homza5.B zaspievali ľudovú pieseň Darmo ma mamička.

            Ďakujeme!

          • Veľká slávnosť ku Dňu matiek v našej škole

            16. 5. 2023

            16.05.2023

               Mama je to najkrajšie slovo, ktoré poznáme. Ma – ma, patrí medzi prvé slabiky, ktoré dieťa vysloví ako batoľa. Matkina láska, starostlivosť, obetavosť je nevyčísliteľná a nezameniteľná. Mama je len jedna, je modlou pre deti, ale aj pre všetkých, ktorí ju majú.

               Obrovským poďakovaním za starostlivosť a každodennú lásku, ktoré mamičky našim deťom dávajú, bola veľká kytica kvetov uvitá z básní, divadielka, piesní a tancov, ktoré si pod vedením pani vychovávateľky Jobkovej a Gojdičovej  a všetkých učiteľov 1. stupňa pripravili žiaci 1.- 5. ročníka našej školy pri príležitosti osláv Dňa matiek. Kultúrne pásmo si mamičky vychutnali vo vyzdobenej školskej jedálni, ale už slávnostne upravená vstupná chodba vyzdvihla výnimočnosť tohto sviatku. Každá mamička, babička si domov odniesla dozaista krásny pocit z kultúrneho zážitku. Program bol skutočne bohatý. Naše oslávenkyne  boli obdarované tulipánom aj srdiečkom, ochutnali sladké makrónky, ktoré napiekla pani učiteľka Suchaničová. Pestrofarebné srdiečka zhotovili počas hodín THD žiaci 2. stupňa po vedením pána učiteľa Štofiru a pani učiteľky Šlechtovej.

             ,,Moja matka je môj koreň, môj základ. Zasadila semienko, na ktorého základe som postavil svoj život, a tým je viera, že schopnosť dosiahnuť hviezdy začína v mysli.“

               Týmto výrokom sa lúčila v závere kultúrneho programu ku Dňu matiek moderátorská dvojica Martinka Madzinová a Marek Referovič. Svojej úlohy sa zhostili profesionálne. Za týmto všetkým bol kus práce, ktorý bol v závere odmenený krásnym pocitom radosti, vďačnosti, potleskom...

               ĎAKUJEME A PRAJEME VŠETKÝM MAMIČKÁM, BABIČKÁM VEĽA ZDRAVIA, LÁSKY, POKOJA A RADOSTI.

               V závere už stačí iba dodať -  stretneme sa o rok zas.

               Zábery z vystúpenia si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • Veľká radosť na plavárni
          • Veľká radosť na plavárni

            16. 5. 2023

            16.05.2023

            Hoci sa sľúbené vodné pólo pre všetkých, ktorí sa zapojili do projektu Upracme Slovensko v piatok 12. mája končilo eufóriou víťazstva dievčenského tímu, celý zápas však bola jedna obrovská eufória radosti zo stretnutia a z hry. Ďakujeme!

             

             

          • Aktívna angličtina

            15. 5. 2023

            ​​​​​​​15.05.2023​​​​​​​

               V dňoch 10.- 12.mája 2023 sa na našej škole po dlhšej nútenej prestávke opäť uskutočnil jazykový kurz aktívnej angličtiny  „TalkTalk Courses“. Cieľom tejto aktivity je rozvoj komunikačných zručností v anglickom jazyku. Aktivity so žiakmi 7. – 9. ročníka viedol rodený Angličan pochádzajúci z mesta Manchester Guy Cheetham. Rodnou rečou pútavo priblížil život v rodnom Anglicku, ale i množstvo iných zaujímavostí o tejto krajine. Žiaci sa hravou a zábavnou formou priučili správnej výslovnosti anglických slov a vylepšili tak svoje jazykové zručnosti.

               Zostáva len dúfať, že po tak vydarenej akcii sa jej účastníci budú v používaní anglického jazyka ďalej aktívne rozvíjať.

          • Úspechy na futbalovom turnaji 👍😃👍

            11. 5. 2023

            ​​11.05.2023​​​​​​​

                Dňa 3. a 4. mája 2023 sa konali okresné kolá mladších žiakov a žiačok v malom futbale, kde mala zastúpenie aj naša škola.
               Chlapci hrali 3. mája a na turnaji sa zúčastnilo 5 družstiev: ZŠ Konštantínova, CZŠ sv. Petra a Pavla Stropkov, ZŠ a MŠ Havaj, ZŠ Mlynská a ZŠ Hrnčiarska.
               4.mája si svoje sily zmerali dievčatá, kedy o postup súťažili 4 družstvá : ZŠ Konštantínova, ZŠ Mlynská, ZŠ Hrnčiarska a CZŠ sv. Petra a Pavla.
             

            Konečné poradia:


            chlapci:
            🥇ZŠ Mlynská
            🥈ZŠ Hrnčiarska
            🥉ZŠ Konštantínova

            dievčatá:
            🥇ZŠ Konštantínova
            🥈ZŠ Mlynská
            🥉ZŠ Hrnčiarska

            Naše dievčatá si svojím víťazstvom zabezpečili účasť na krajskom kole.

            Gratulujeme! 🍀

          • Školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023

            10. 5. 2023

            10.05.2023

               V utorok  09.05.2023 sa našou školou ozýval krásny spev. Školské kolo 31. ročníka speváckej súťaže Slávik Slovenska  potešilo uši všetkých okolo. Súťažilo sa v prvej a druhej kategórii.
               Žiaci podali výborné spevácke výkony, čím sťažili prácu porote, ktorej predsedníčkou bola p. Ľudmila Jakubčová, jedna z najznámejších osobností hudobného života v okresoch Svidník a Stropkov, učiteľka ZUŠ F. Veselého v Stropkove, zbormajsterka, dirigentka, umelecká vedúca speváckych zborov. Veľkou odbornou pomocou v porote bol aj  Ing. J. Mayer DiS.art. Porotu doplnila učiteľka PaedDr. Angela Kačurová. V závere porota pochválila všetkých súťažiacich a po ťažkom rozhodovaní budú našu školu v okresnom kole reprezentovať:

               V 1. kategórii Alexis Bobáková, Zuzana Horňáková, Amy Vojčeková, ktoré získali prvé miesto. Všetky tri postupujú na okresné kolo.

               V 2. kategórii Richard Homza a Martina Madzinová, obaja získali prvé miesto a postupujú na okresné kolo.

            Budeme im držať palce.

            To, že boli sily skutočne vyrovnané, dokazuje udelenie nezvyčajného počtu druhých miest.

              V 1. kategórii si druhé miesto ,,vyspievali“ títo žiaci: Rastislav Demčo, Vivien Hudáková, Nina Kostilniková, Sára Lehocká, Emma Miščíková, Liliana Mikulová, Zuzana Tabaková.

               V 2. kategórii druhé miesto získala Karin Antošová.

               Poďakovanie patrí aj učiteľom HUV za podporu a prípravu žiakov.  Pani učiteľke HUV v 1. A, 4.A, 5.B  Mgr. Anne Patlevičovej, 1.B PaedDr. Angele Kačurovej, 3. B Milade Jobkovej, 5.B PaedDr. Andrei Špilárovej a pánu učiteľovi  2.A Mgr. Róbertovi Jankaničovi,. V závere veľké ďakujem vyslovujeme váženej a milej porote za vytvorenie neopakovateľnej atmosféry. Potlesk a obdiv patrí aj všetkým súťažiacim.
               Okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2023 sa uskutoční 17. mája 2023 o 9:00 hod. v priestoroch ZUŠ F. Veselého v Stropkove. Našim reprezentantom prajeme veľa šťastia a úspechov!

          • Naši piataci na DOD u hasičov

            5. 5. 2023

            05.05.2023

                Dňa 4. mája si hasiči na celom Slovensku pripomínajú sviatok sv. Floriána, ktorý je patrónom hasičov.

               Predovšetkým v tento deň, ale i počas celého mesiaca máj príslušníci Hasičského a záchranného zboru pripravujú predovšetkým pre deti, ale i širokú verejnosť množstvo modelových ukážok, prednášok, exkurzií, či ukážok hasičskej techniky a vecných prostriedkov, aby im tak ukázali aspoň časť zo svojho náročného, ale krásneho povolania.

               Pri tejto príležitosti sa žiaci 5.A a 5.B zúčastnili DOD hasičského zboru mesta Stropkov. Prostredníctvom krátkych preventívno-výchovných aktivít mali naši žiaci možnosť spoznať toto náročné povolanie.

        • Čaro krojovaných bábik
          • Čaro krojovaných bábik

            3. 5. 2023

            Dievčatá z ŠKD sa zúčastnili vernisáže výstavy minikrojov „Čaro krojovaných bábik“, ktorá sa konala 2. mája v Mestskej knižnici v spolupráci s okresnou organizáciou Únie žien Slovenska v Stropkove. Po krátkom kultúrnom programe si deti so záujmom prezreli bábiky oblečené do krojov z prešovského kraja. Táto bohatá zbierka predstavuje krásu a pestrosť slovenského kroja.  

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje