Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda

            11. 4. 2024

               V dňoch 09. a 10. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Súťaže sa zúčastnilo 110 žiakov nášho okresu z 3. až 8. ročníka v kategóriách P3, P4, P5, P6, P7, P8. V kategórií P3 bolo 11 úspešných riešiteľov, v P4 2, v P5 6, v P6 4, v P7 1 a v P8 4.

            Naši úspešní žiaci sa umiestnili nasledovne:

            P3       

            4.miesto – Liliana Stašková – 3.B
            5.miesto – Teo Miško – 3.B
            10.miesto – Kiara Kasardová – 3.B

            (celkovo súťažilo 36 žiakov)
                       

            P4       
            (celkovo súťažilo 24 žiakov)

            P5       

            1.miesto – Marcel Rakoš – 5.A
            (celkovo súťažilo 17 žiakov)

            P6        

            1.miesto – Marek Referovič – 6.B
            2.miesto – Melissa Moravcová – 6.A
            3.miesto – Richard Jakubčo – 6.A
            (celkovo súťažilo 12 žiakov)

            P7       
            (celkovo súťažilo 7 žiakov)

            P8       

            1.miesto – Maxim Leľo – 8.B
            4.miesto – Barbora Štofirová – 8.B
            (celkovo súťažilo 14 žiakov)   

               Všetkým účastníkom Pytagoriády ďakujeme za účasť  a úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme.

          • Zápis do 1. ročníka

            10. 4. 2024

               Dňa 3.,4. a 5. apríla 2024 sa uskutočnil v našej škole zápis do 1. ročníka. Malí predškoláci predvádzali svoje znalosti a zručnosti pod vedením p. učiteliek. Absolvovali rôzne úlohy, a tak mali dokázať, že sú zrelí nastúpiť ako prváci v nasledujúcom školskom roku 2024/2025. Po zapísaní si odniesli rôzne darčeky, ktorým sa veľmi potešili.

               Veríme, že v septembri 2024 sa z nich stanú usilovní žiaci.

          • Workshop - Základy programovania s microbitom

            9. 4. 2024

               Dňa 9.4.2024 sa na našej škole uskutočnil workshop - Základy programovania s microbitom, ktorý zorganizoval školský digitálny koordinátor v spolupráci s občianskym združením Aj Ty v IT. Jeho cieľom je  podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Na dvoch vyučovacích hodinách sa naše dievčatá zo 7.A a 7.B oboznámili so základmi programovania micro:bitov, zoznámili sa s programovacím prostredím Makecode.org, vyskúšali si rozličné úlohy, animácie, vytvorili si hru kameň, papier, nožnice a bezdrôtovo si vymieňali správy pomocou microbitov. Veríme, že nové vedomosti v IT oblasti naše žiačky v budúcnosti úspešne využijú v praxi. Poďakovanie patrí školiteľke  Martine Pavlinskejobčianskemu združeniu Aj Ty v IT.

            ŠDK školy

        • Slávnostné oceňovanie pedagógov pri príležitosti DŇA UČITEĽOV - 5. apríl 2024
          • Slávnostné oceňovanie pedagógov pri príležitosti DŇA UČITEĽOV - 5. apríl 2024

            9. 4. 2024

               Pri príležitosti Dňa učiteľov sa v piatok v divadelnej sále Kultúrneho strediska v Stropkove konalo slávnostné oceňovanie pedagógov stropkovských škôl a školských zariadení. Za dlhoročnú kvalitnú pedagogickú prácu, za obetavosť, tvorivosť a odovzdávanie poznatkov im zvereným žiakom, či už v predprimárnom vzdelávaní, v základných školách, školských kluboch alebo v základných umeleckých školách, si z rúk primátora mesta Stropkov Ondreja Brendzu, prevzali ďakovnú plaketu.

            Primátor mesta Stropkov
            JUDr. Ondrej Brendza

            udeľuje ocenenie pri príležitosti Dňa učiteľov

            Mgr. Marte Michrinovej

            za dlhoročnú, kvalitnú výchovno-vzdelávaciu prácu učiteľky, okresnej metodičky, dlhoročnej predsedníčky okresnej odbornej komisie pre geografickú olympiádu a tvorivý prístup k žiakom v mimoškolských aktivitách.

          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA Z6, Z7, Z8

            4. 4. 2024

               Dňa 03.04.2024 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v troch kategóriách. Súťaž prebiehala prezenčnou formou v priestoroch našej školy, ktorá bola organizátorom okresného kola tejto olympiády. Zúčastnilo sa jej 50 žiakov z piatich škôl nášho okresu. Súťažiaci riešili tri príklady na ktoré mali určený čas dve hodiny.

               Vo všetkých troch kategóriách Z6 (6. ročník), Z7(7.ročník)  a Z8 (8.ročník) bolo 5 úspešných riešiteľov.

            Úspešní riešitelia našej školy sa umiestnili nasledovne:

            Kategória Z6:

            1. miesto – Melissa Moravcová – 6.A
            2. miesto – Marek Referovič – 6.B
            4. miesto – Richard Jakubčo – 6.A

            Kategória Z7:

            3. miesto – Samuel Reiter – 7.A

            Kategória Z8:

            1. miesto – Maxim Leľo – 8.B
            2. miesto – Barbora Štofirová – 8.B
            4. miesto – Branislav Burák – 8.B

               Všetkým zúčastneným ďakujeme a úspešným srdečne gratulujeme!

          • Okresné kolo vo florbale dievčat a chlapcov

            4. 4. 2024

               Dňa 26.3. a 27.3.2024 naša škola organizovala okresné kolo vo florbale dievčat a chlapcov. V utorok 26.3. si svoje sily zmerali dievčatá. Spomedzi 5 tímov nenašli naše dievčatá premožiteľky, a tak obsadili krásne 1.miesto. Chlapčenských tímov sa o deň neskôr zišlo 7. Po napínavom finále, ktoré rozhodli až samostatné nájazdy, sa tešili naši chlapci. Obidva tímy tak postupujú na krajské kolo.
               Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy! 👏🏆🥇

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

            4. 4. 2024

                Dňa 27.3.2024 sa naši recitátori zúčastnili okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín.

               Všetky súťažné kategórie boli rozdelené do dvoch skupín, ktoré hodnotili dve poroty. Tie mali čo robiť, aby vybrali tých najlepších. Žiaci si na príprave svojho umeleckého prednesu dali záležať. Konkurencia bola skutočne veľká.

               Našu školu reprezentovali: Zuzana Horňáková (3. miesto), Amy Vojčeková (diplom za účasť), Martina Madzinová (diplom za účasť), Karin Lišková (diplom za účasť) a Simona Korekáčová (diplom za účasť).

               Gratulujeme a ďakujeme!

          • Čitateľský maratón

            3. 4. 2024

            V týždni od 16. mája do 22. mája 2024 sa konal celoslovenský detský čitateľský maratón s názvom ČÍTAJME SI. Toto podujatie organizovala Linka detskej istoty. Tel. číslo 116 111 je Linka pomoci pre deti a mladých ľudí.

            V našej škole sa do čitateľského maratónu zapojilo 177 žiakov💙, ktorí čítali nielen v školskej knižnici, ale aj v triedach a učebniach anglického jazyka.

             

            Ďakujeme 💙 VŠETKÝM, ktorí sa zúčastnili 15. ročníka celoslovenského detského čitateľského maratónu “Čítajme si…2024”. Spolu nás čítalo tento rok VIAC AKO 93 500 a čítalo sa na viac ako v 600 školách, knižniciach a kluboch po celom Slovensku!!! 💙 👏 Čítalo sa v 19 JAZYKOCH. Super!

            Hlavným cieľom nie je len lámanie rekordov. Predovšetkým ide o to, aby sa knihy stali atraktívnymi v očiach detí a pritiahli ich ku čítaniu.

            Už teraz sa tešíme sa na spoločné “Čítajme si…” opäť v roku 2025.

        • Oznam
          • Oznam

            3. 4. 2024

               Z dôvodu vzniku havarijného stavu v budove školy Vám oznamujeme, že riaditeľ školy udeľuje žiakom v súlade so zákonom 248/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní § 150 ods.5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov dňa 03.04.2024 riaditeľské voľno.

            Zároveň pripomíname riaditeľské voľno dňa 05.04.2024.

            Ďakujeme za pochopenie.

                                                                           Mgr. Jaromír Zachar
                                                                                 riaditeľ školy

          • Aj mozog potrebuje starostlivosť 🧠

            27. 3. 2024

               Týždeň mozgu je dôležitou iniciatívou, ktorá nás upozorňuje na význam nášho mozgu a jeho starostlivosti. Je skutočne pravda, že bez zdravého mozgu niet zdravia. Preto je dôležité venovať mu pozornosť a podporovať jeho činnosť.

               Žiaci 4.A, ktorí sa zapojili do úloh počas Týždňa mozgu 2024, si určite precvičili svoje mozgové závity. Komunikácia, udržiavanie sociálnych vzťahov, čítanie literatúry, nové podnety, kultúra, umenie, pestovanie koníčkov, spoločenské hry a učenie cudzích jazykov sú vynikajúce spôsoby, ako podporiť zdravie mozgu. A samozrejme, nezabudnite na dostatok tekutín, kvalitný spánok a vyváženú stravu, pretože mozog spotrebúva veľa energie.

               Je úžasné, že sa naši žiaci aktívne zapájajú do takýchto iniciatív a uvedomujú si dôležitosť starostlivosti o svoj mozog. Nech sa im darí aj naďalej! 

        • Ukončenie Detskej policajnej akadémie
          • Ukončenie Detskej policajnej akadémie

            27. 3. 2024

               Dňa 18. marca22. marca 2024 naši piatacišiestaci absolvovali posledné stretnutia v rámci preventívneho projektu pod názvom „Detská policajná akadémia“ pod vedením pani kapitánky Kataríny Sukeľovej z Okresného riaditeľstva policajného zboru vo Svidníku. Projekt bol úspešný. Deti zaujali rôznorodé témy zamerané na poznávanie polície, bezpečnosť na internete, prijímanie druhých a prevenciu šikany, správanie sa na ceste a zabráneniu násilia.

               Každé stretnutie s pani policajtkou bolo plné zvedavých otázok a osožných odpovedí. Na poslednom stretnutí bola usilovná práca detí ocenená osvedčením o absolvovaní Detskej policajnej akadémie. Deti sa pani policajtke odvďačili peknými kresbami, ktoré jej urobili radosť. Ďakujeme pani kapitánke Kataríne Sukeľovej a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Matematický klokan na 2.stupni

            27. 3. 2024

               Už od roku 1999 sa na Slovensku koná súťaž Matematický klokan. Úlohy v teste výraznou mierou napomáhajú rozvíjaniu predstavivosti, obrazotvornosti a logického myslenia detí.

               Žiaci 2.stupňa sa do tejto medzinárodnej súťaže zapojili online formou. Už sa tešia na diplomy a darčeky.

             

             

              

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje