Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            5. 9. 2023

               Vďaka priaznivému počasiu sa slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 konalo na multifunkčnom ihrisku. Pán riaditeľ po doznení hymny privítal na pôde školy všetkých učiteľov, rodičov i žiakov. Zvlášť privítal primátora mesta pána Ondreja Brendzu, ktorý venoval prítomným povzbudivé slová. Uvítanie nových prvákov i stretnutie sa všetkých po čase letného oddychu prebiehalo v príjemnej atmosfére a pán riaditeľ ho ukončil slovami, ktorými poprial žiakom viac šťastných zážitkov ako smoly, viac dobrých známok ako neúspechov, viac pochvál ako pokarhaní, viac radosti ako smútku, viac priateľov ako neprajníkov, viac citlivosti a tolerancie ako ľahostajnosti a agresivity, nech škola nie je pre nich miestom trápenia, ale užitočným poznávaním pravdy. A všetkým učiteľom, ale i rodičom zaželal veľa síl a pozitívnej energie, šťastný a úspešný nový školský rok 2023/2024.

          • Oznamy vedúcej ŠJ

            15. 8. 2023

            Stravovanie v školskom roku 2023/2024

            ·  Všeobecné informácie pre stravníkov na školský rok 2023/2024

             Podmienky úhrady nákladov na stravovanie v školskom stravovacom zariadení v ŠR 2023/2024 a podmienky stravovania

            Prihlásenie nových stravníkov na stravu v ŠR 2023/2024

            Na začiatku ŠR 2023/2024 má rodič povinnosť prihlásiť svoje dieťa na stravu individuálne u vedúcej ŠJ, kde vypíše zápisný lístok alebo si ho stiahne zo stránky školy, svojim podpisom potvrdí súhlas s podmienkami stravovania a v prvý deň doručí vedúcej ŠJ.

            Zápisný lístok si stiahnite tu: Zápisný_lístok_2024.doc

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom sa poskytuje vo výške:

            • Pre 1.st. 2,10 eur/za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a odobralo obed v ŠJ.
            • Pre 2.st. 2,30 eur /za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a odobralo obed v ŠJ.

            Výška príspevkov na stravu:

            Finančná zábezpeka – ZÁLOHOVÁ PLATBA  ( jednorazová platba):

            1.st.   30 eur

            2.st.   30 eur

            Spôsob úhrady : Platba cez internetbanking alebo poštovou poukážkou k 10. dňu v mesiaci august.

            IBAN: SK17 0200 0000 0016 4235 4753

            Poznámka pre prijímateľa: Meno a priezvisko, trieda žiaka, variabilný symbol: je číslo, priradené žiakovi v systéme Ikelp

            1.st.                                        1,50 eur/ 30 eur (jednorázová platba)

             

            2.st.                                         1,70 eur/ 30 eur (jednorázová platba)

             

            Žiaci Gymnázia                      1,90 eur/ 38 eur mesačne

             

            Zamestnanci školy                0,71 eur/ 14,20 eur mesačne

             

            Cudzí stravníci                       3,80 eur/ 76,00 eur mesačne

             

            SZUŠ                                       1,51 eur/ 30,20 eur mesačne

             

            ZUŠ                                         0,91 eur/ 18,20 eur mesačne

            Spôsob úhrady

            Platba cez internetbanking, alebo zadaním trvalého príkazu, poštovou poukážkou vždy mesiac vopred (k 10. dňu v mesiaci).

            Trvalý príkaz od 10.08.2023 - do 10.05.2024 na číslo účtu VÚB:

            IBAN: SK17 0200 0000 0016 4235 4753

            Variabilný symbol: je číslo, priradené stravníkovi v systéme Ikelp

            Poznámka pre prijímateľa: Meno a priezvisko,

             Zákonnému zástupcovi dieťaťa, na ktoré je poskytnutá dotácia a u ktorého podľa potvrdenia od ošetrujúceho lekára (gastroenterológ, diabetológ, imunológ a pod.) zdravotný stav vyžaduje osobitné stravovanie a ŠJ uvedený druh stravovania nezabezpečuje, zriaďovateľ vyplatí dotáciu bezhotovostným platobným stykom na jeho bankový účet, uvedený v zápisnom lístku na stravovanie a to v nasledujúcom mesiaci na základe evidencie dochádzky. Žiadosť poskytne vedúca ŠJ.

            • V prípade oneskorenej platby je potrebné aby rodič ráno do 7.30 hod. doručil potvrdenie o úhrade vedúcej ŠJ (ústrižok o zaplatení, elektronicky na email: • Zmenu účtu, z ktorého sa uhrádza strava, je potrebné nahlásiť vedúcej ŠJ.

            • Vyhlásenie dieťaťa alebo žiaka zo stravy je možné do 7.00 hod. ráno elektronicky prihlásením do školského systému Ikelp, telefonicky do 7.30 hod. ráno /pevná linka tel.: 054/742 3796, mob.: 0915 209 884.

            • Zariadenie školského stravovania poskytuje stravu iba žiakom prítomným na vyučovaní, ktorým je umožnené zjesť obed v ŠJ.

            • V prípade, že žiak musí zo zdravotných dôvodov odísť z vyučovania, je možné obed vziať so sebou.

            • V prípade neprítomnosti dieťaťa/žiaka na výchovno-vzdelávacom procese v škole, je povinnosťou zákonného zástupcu odhlásiť dieťa zo stravy v určenom čase. Zariadenie školského stravovania podľa § 139 až 141 zákona, zabezpečuje žiakom stravu iba v čase ich pobytu v školách alebo školských zariadeniach.

            • Nie je možné ani vziať nevyhlásenú stravu do obedára.

            • Za včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje, za čo je zodpovedný zákonný zástupca stravníka.

          • Prímestský letný tábor

            14. 8. 2023

            14.08.2023

               V dňoch od 7. do 11. augusta prebiehal na našej škole prímestský letný tábor. Vychovávateľky z ŠKD pripravili pre deti zaujímavý a pestrý program.

               V pondelok sa deti rozdelili do troch družstiev, zvolili si názov, kapitána a namaľovali svoj erb. Úlohou družstiev bolo zbierať body počas celého týždňa v zábavných, tvorivých a športových súťažiach. Najskôr si zasúťažili v turnaji vo vybíjanej a prekážkovej dráhe. V utorok navštívili kaštieľ, kde ich sprevádzala rozprávková čarodejnica. Po namáhavom výstupe na vyhliadkovú kostolnú vežu si zaslúžili sladkú odmenu v cukrárni. Nasledujúci deň sa zúčastnili na exkurzii v lekárni, kde im pani lekárnička Čengerová umožnila nahliadnuť do výroby rôznych mastí. Nasledovala Prima banka, v ktorej sa im venovala pani riaditeľka Tupyová. Vysvetlila deťom, prečo je dôležité šetriť a upozornila na to, ktoré mince a bankovky sú najviac falšovateľné. V popoludňajších hodinách si boli pozrieť zvieratká v Parku zvierat. Vo štvrtok si deti užili výlet do Svidníka. Pri prehliadke skanzenu a pamätníka sa dozvedeli množstvo informácií o živote ľudí v minulosti, ktorí žili v našom regióne. V závere tábora si zmerali sily v atletických disciplínach - v behu, v skoku do diaľky a v štafete.

               Po zrátaní bodov, ktoré družstvá získavali počas celého týždňa, nasledovalo vyhodnotenie. Všetci účastníci získali sladkú odmenu a vecnú cenu. 

          • Plavecký tábor na ZŠ Konštantínova 🏊

            17. 7. 2023

            17.07.2023

            Videá z tábora 👍🏊

               V úvode letných prázdnin sme pre žiakov 1.-4.ročníka pripravili plavecký tábor. Deťom sa počas piatich dní venovali p. Angela Antošová, p. Luljeta Soóšová a p. Marek Matkobiš a ako dobrovoľník nám prišla pomôcť aj naša bývala žiačka Bibka Zuberová. Čakal ich  program plný plávania, hier a zábavy na Krytej plavárni v Stropkove. 

               Našim cieľom bolo motivovať každého jednotlivca, aby prekonával samého seba, budoval si pozitívny vzťah k športu, adaptoval sa v kolektíve, vytváral si nové kamarátstva a iné. Plavecké tréningy a edukatívna časť programu sa striedali s tou zábavnou: pohyb v prírode, loptové hry, spoločenské hry, či návšteva Parku zvierat v Stropkove. Hry boli prispôsobené veku a zručnostiam, no hlavne mali priniesť šťastie z pohybu a hier počas letných prázdnin. Bolo pre nás veľmi dôležité, aby sa deti ráno do tábora tešili, a poobede odchádzali domov šťastné a vysmiate. V závere týždňa sme  zorganizovali súťažné plavecké hry, aby si žiaci mohli navzájom zmerať svoje sily a ukázať, čo sa naučili. Všetci boli odmenení diplomom, medailou, sladkosťou a zážitkami.

             Veríme, že sme aspoň trocha prispeli k vybudovaniu si bližšieho vzťahu k plávaniu, či k samému športu, a že si všetci  užili krásny týždeň.

               Prajeme všetkým nádherné a slnečné leto, obohatené o veľa nezabudnuteľných zážitkov.

          • Návšteva Múzea lízatka

            4. 7. 2023

            04.07.2023

               Naša víťazka výtvarnej súťaže „Môj sen lízatko“ v kategórii III žiakov od 11 do 15 rokov Simona Pašeňová so svojimi spolužiakmi a so žiakmi prvého a druhého stupňa, ktorí sa zapojili do súťaže, navštívili 27. júna 2023 „Muzeum Lizaka“ v Jasle v Poľsku.

               Najprv si doobeda prezreli mesto Jaslo, potom túžobne očakávali, kedy vstúpia do múzea. V múzeu si vypočuli históriu výroby lízaniek, z čoho sa lízatká vyrábajú, ovoniavali rôzne arómy, ktoré sú prísadou do lízatiek a videli úžasnú miestnosť vyzdobenú a naplnenú výtvarnými prácami v počte okolo 4000 kusov. Našich výtvarníkov očarili šaty a klobúk, zdobené cukríkmi a najväčšie lízatko, ktoré bolo vyrobené v Poľsku. Zaujali ich stroje, ktoré pomáhajú pri výrobe lízatiek, ale hlavne samotná ručná výroba lízatiek z horúcej sladkej hmoty. Napokon si sami vyrábali a balili vlastné lízatká.  A ak im bolo málo, kúpili si ďalšie v miestnom obchode. Po návšteve múzea sa naobedovali v reštaruácii „Schabińka“ a spokojne nasadli do autobusu. Cestou z Jasla sa zastavili v nákupnom centre v Krosne a šťastne sa vrátili domov na Slovensko.

               Za návštevu múzea a príjemnú atmosféru počas cesty ďakujeme pánovi šoférovi Semančíkovi, dobrým žiakom a ich sprevádzajúcim pani učiteľkám Bujdošovej, Smolkovej, Soóšovej, Ivančovej, Vargovej a pani asistentke Gajdošovej. Prajeme im sladký a radostný život.

        • Vzdelávanie na tému „Ako byť v digitálnom svete v bezpečí“
          • Vzdelávanie na tému „Ako byť v digitálnom svete v bezpečí“

            3. 7. 2023

            03.07.2023

               Digitálne technológie prinášajú obrovské množstvo príležitostí, no ak sa s nimi nenarába rozumne predstavujú aj veľké riziko. A preto sa dňa 28. júna 2023 naše žiačky z VIII.B triedy Anisa Khwaja Karolína Madzinová zúčastnili na vzdelávaní pre PEER aktivistov na tému „Ako byť v digitálnom svete v bezpečí“. Vzdelávania sa zúčastnili aj žiaci ďalších základných škôl z okresu Stropkov a z okresu Svidník v priestoroch Podduklianskeho osvetového strediska vo Svidníku pod vedením lektorky, klinickej psychologičky Mgr. Zuzany Bičejovej. Vzdelávanie bolo zamerané na šikanu, kyberšikanu a rôzne formy útokov prostredníctvom sociálnych médií. Počúvaním a diskusiou o konkrétnych prípadoch ako aj zaujímavými aktivitami žiaci nadobudli poznatky, ktoré môžu ďalej odovzdávať svojim rovesníkom.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje